Centrul Judeţean de Cultură Prahova

NICHITA LA ECHINOCŢIU

Cartea-Program a Festivalului Artelor
NICHITA LA ECHINOCŢIU, 2016
(ediţia a unsprezecea)

Redactor, macheta artistică şi prezentarea grafică: Mihai Vasile.
Editura MYTHOS, Ploiești, 2016


Despre festival:
Festivalul artelor „Nichita la echinocţiu” a avut prima ediţie în anul 2006, el continuând într-un fel mai nou, mai diversificat, mai modern, manifestarea culturală „Zilele poeziei româneşti” înfiinţată la un an de la moartea poetului (13 decembrie 1984), ca un omagiu, de un grup de intelectuali.
Festivalul artelor se desfăşoară în răstimpul dintre echinocţiul de primăvară şi ziua de naştere a poetului. Este un festival dinamic, făcut de tineri pentru tineri, aşa cum i-ar fi plăcut poetului. Începe la 21 martie şi se termină la 31 martie; este un festival cu 11 zile de spectacole, ateliere, recitaluri, vernisaje, lansări de cărţişi de reviste, colocvii, proiecţii de filme etc. La atelierele din cadrul festivalului se înscriu în medie 50 de tineri din oraşulPloieştişijudeţul Prahova, care sub tutela princiară a poetului nostru Nichita Stănescu, au prilejul să participe la toate aceste manifestări ale spiritului.Festivalul se adresează tuturor oamenilor, indiferent de vârstă, care au acces gratuit la toate manifestările şi primesc, tot gratuit, toate cărţile ce se lansează în cadrul festivalului.

Mihai Vasile


11 ZILE DE ECHILIBRU
”Prin Festivalul artelor NICHITA LA ECHINOCȚIU propunem 11 zile pline de libertate spirituală, de încântare artistică, de delectare vizuală și sonoră și multe altele asemenea.
Acest festival, os din os stănescian, ajuns anul acesta la ediția a unsprezecea, adună în jurul artei și libertății de expresie pe cei care știu că libertatea este un bun care se menține prin exercițiu…”
Dragoș Grigorescu